Srijeda, 18 svibnja, 2022

Umjesto Audija i BMW-a koristit će Opel Astru: Gradonačelnik Zagreba srezao broj službenih vozila sa 146 na 44

Nemojte propustiti

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet na protokolarne obaveze vozit će se jednim automobilom – Opel Astrom.

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poništio je posljednji tender za najam 151 vozila, a zatim odlučio potpisati ugovor za 44 službena vozila umjesto dosadašnjih 146.

Tomašević je poništio 4,5 miliona kuna vrijedan tender za rentanje 151 vozila za potrebe Grada Zagreba, a onda istinski srezao i dojučerašnji ugovor te ukinuo luksuzna vozila.

“Odustalo se od luksuznih vozila, ovo će biti sve vozila niže klase, najvećim dijelom Opel Corse. Tačnije, bit će 42 vozila niže te dva srednje klase, a ti će najvjerojatnije biti električni”, rekli su iz gradske uprave.

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet na protokolarne obaveze vozit će se jednim automobilom – Opel Astrom. Kako piše Večernji list, u ugovor je uključen i jedan Volkswagen Passat, koji će koristiti predsjednik Gradske skupštine, odnosno SDP-ov Joško Klisović.

Novi aneks ugovora potpisan je na period od šest mjeseci na iznos od 510.000 kuna + PDV, što ispada 85.000 + PDV mjesečno.

Prema tenderu koji je jučer poništen trebalo se nabaviti 151 vozilo za prijevoz zaposlenika zagrebačke Gradske uprave, a njegov sastavni dio je bila i nabava Mercedesa C klase, BMW-a 3, Audija A4, što nije nužno, kako je objasnio ranije Tomašević, za operativno poslovanje. Sad kad je tender poništen teče rok od deset dana za žalbe, a novi će raspisati po isteku jučer potpisanog aneksa.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Upozorenje iz NATO-a: Rusija bi mogla izvesti velike cyber napade u BiH, moramo pomoći

Bosna i Hercegovina, uz Gruziju, često se spominje kao posebno ranjiva tačka, odnosno mjesto gdje bi Moskva mogla pokušati...

Možda vas zanima i ovo