Subota, 22 siječnja, 2022

Umjesto BiH izabrao Švicarsku, a oni ga poslali u vojsku

Nemojte propustiti

Izet Hajrović iza sebe ima polusezonu iz snova. Sa Grashopersom je osvojio jesenju titulu, a u međuvremenu je debitovao i za “A” tim Švicarske. Izet je po ocjenama švicarskih medija proglašen za jednog od najboljih igrača lige.

vojnik-harovic
Foto: Agencije

– Mislim da ću sezonu završiti u sadašnjem klubu. Nakon toga je izvjestan moj odlazak. Gdje ću karijeru nastaviti, to je zaista teško kazati u ovom trenutku – izjavio je Hajrović za novi broj “Sporta”.

Nedavno je Hajrovića iznenadio poštar…

– Dobio sam poziv za vojsku. U Švicarskoj vojni rok traje devet mjeseci. Kao sportista imam privilegiju da služim vojni rok, da tako kažem, kada imam slobodnog vremena. Tako ću sada pauzu u prvenstvu iskoristiti da dvije sedmice budem u vojsci. A, potom ću s klubom na pripreme.

Ne bježi od vojske, naprotiv kaže da je dosta toga naučio…

– Pričao mi je otac kako je nekada bilo u JNA. Ovdje je vojni rok obavezan, ali nije to ništa strašno. Bitno je da ste disciplinovani i da izvršavate na vrijeme svoje obaveze.

Njegov mlađi brat Sead je nada londonskog Arsenala…

– Njemu ugovor ističe u ljeto 2013. godine. Kako stvari stoje on će ugovor produžiti. Dobro mu je u Arsenalu i pitanje je dana kada će debitovati za prvi tim – istakao je Hajrović.

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo