Subota, 25 rujna, 2021

“Umjesto međunarodnih foruma, on daje prednost šatorima”: Željko Komšić smatra da visoki predstavnik treba Miloradu Dodiku zabraniti političko djelovanje

Nemojte propustiti

– Umjesto međunarodnih foruma on radije daje prednost šatorima – kazao je Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, nakon današnje sjednice, te obraćanja javnosti srpskog člana Predsjedništva, Milorada Dodika, rekao je da Dodik gubi kompas.

Definitivno se doveo u situaciju u kojoj ili će pobijediti države koje stoje iza Dejtonskog sporazuma ili će otići poražen. Veoma je malo prostora za neki treći ishod ukoliko ovako nastavi – rekao je Komšić.

Poručio je da, ako Dodik ovako nastavi, ne samo da ga Kristijan Šmijeniti, nego mu i zabraniti političko djelovanje.

– Što se tiče sastanaka u Sloveniji (forum na Bledu), mi smo se odazvali na poziv, i nije trebala nikakva odluka. Razumijem Dodikovu frustraciju, s obzirom da je sam sebe isključio iz tog procesa, ali to su posljedice njegovih poteza. Šta je tu je. Umjesto međunarodnih foruma on radije daje prednost šatorima. Još mu je samo tamo i ostalo da priča o nekakvim mirnim disolucijama. Na ozbiljnim forumima o tome nema govora – rekao je Komšić za Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo