Srijeda, 3 ožujka, 2021

Umjesto od draguljarnice probili zid fast-fooda!

Nemojte propustiti

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

Dvojica ne baš spretnih pljačkaša pokušala su iskopati tunel do draguljarnice ne bi li se dočepali dragog kamenja i zlata, no njihov je plan pošao po zlu.

pictures-2013_january-provala_225093542Dva australska pljačkaša provalila su u WC koji se nalazi iza zgrade u kojoj su smještene draguljarnica i restoran brze hrane. Daljnji cilj bila im je draguljarnica do koje su pokušali doći razbivši zid polugom, no na njihovo veliko iznenađenje zid koji su probili nije ih doveo tamo gdje su planirali, piše Daily Mail.

Čini se kako su prekalkulirali pa su završili u restoranu brze hrane, no ni to ih nije zaustavilo u pljačkaškom pohodu pa su iz blagajne restorana brzo zgrabili oko 1000 funti i pobjegli.

No, da stvar bude još bolja, prema spisima suda iz Southporta, provala u restoran bila je treći pokušaj ovih lopova da opljačkaju draguljarnicu u istoj večeri. Prvo su pokušali razbiti izlog draguljarnice, no nisu uspjeli, zatim su pokušali ući kroz stražnja vrata, no završili su u pet-shopu.

Treći put su se odlučili na provalu kroz stražnji zid, no očito im matematika nije jača strana pa su krivo izmjerili mjesto na koje trebaju provaliti te završili u fast-food restoranu. Nakon što su iz restorana uzeli 1000 funti dali su se u bijeg, no nisu se uspjeli ni sakriti kako treba pa ih je ubrzo pronašla policija.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

Možda vas zanima i ovo