Srijeda, 8 prosinca, 2021

Umrla od vrućine: Zaboravio kćerku (3) u autu i otišao raditi

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Poljska: Otac je Oliwiju, staru tri i pol godine, trebao odvesti u vrtić. No, otišao je na posao, a kći je ostala spavati u autu. Vratio se nakon osam sati. Dijete se ugušilo

Djevojčica stara tri i pol godine ugušila se u poljskom gradu Rybniku u automobilu u kojem ju je njezin otac ostavio zaključanu osam sati.
Otac (40) je kao i svakog radnog dana kćer Oliwiju trebao odvesti u vrtić. No, zaboravio je to učiniti, te se odvezao ravno u tvornicu u kojoj radi. Izašao je iz auta i zaključao ga. Djevojčica je ostala spavati na zadnjem sjedalu.

Temperatura u autu dosezala je i 70 stepeni

U utorak je u Rybniku bilo jako vruće. Ford je bio parkiran na suncu i temperatura se u autu penjala do 70 stepeni Celzija. Otac je odradio smjenu i kad je završio posao došao je do auta. Tek tada je shvatio da je dijete zaboravio u autu. Ne zna se li je Oliwija tada još bila živa. To će se znati nakon obdukcije.

Otac je dijete koje je, ako je bilo živo, bilo u jako teškom stanju, odmah počeo oživljavati. Onda je upalio auto i krenuo u bolnicu. Prešao je samo 200 metara pa je stao i, još u šoku, nazvao Hitnu. Liječnici su djevojčicu pokušavali reanimirati, no nisu joj uspjeli pomoći.

Na mjesto tragedije uskoro je stigla i majka (37).

– Majka nije htjela pustiti tijelo djeteta, plakala je, grlila ga. Imala je napad histerije. I otac je bio očajan. Zapomagao je i vikao – rekao je svjedok. Roditelji su smrt djevojčice teško podnijeli i oboje su završili na psihijatriji.

Pod nadzorom liječnika su i baka i djed. Roditelji imaju još sina starog 11 godina. Obitelj je sagradila kuću u koju se uskoro trebala useliti. No, još su živjeli s djedom i bakom, piše Fakt..

SAD: Svakih 10 dana zbog vrućine jedno dijete umre u vozilu

Ovaj slučaj nažalost nije izoliran. Roditelji ponekad ostavljaju djecu u automobilima i kad npr. idu u trgovinu. Prošle godine napravljen je i objavljen video upozorenja. Autori videa tvrde da u SAD-u svakih deset dana dijete umre u vozilu od toplotnog udara. Od 1998. godine tako je umrlo 575 djece.

Čak 73 posto njih je bilo mlađe od dvije godine. Tvrde da već nakon 15 minuta u zagrijanom automobilu dijete može pretrpjeti po život opasne ozljede glave i bubrega. Do polovice 2013. godine 15 djece umrlo je od toplotnog udara u vozilima u SAD-u.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo