Srijeda, 8 prosinca, 2021

Umro Casey Kasem, glumac koji je posuđivao glas Shaggyju iz crtića Scooby Doo

Nemojte propustiti

news-2014-June-casey_kasem_mala_583712534

Američki radijski voditelj, DJ i glumac Casey Kasem preminuo je nedavno u 82. godini nakon duge borbe s demencijom i Parkinsonovom bolešću.

Njegova popularna emisija American Top 40 vinula ga je u radijske visine, ali najmlađi će ga vjerovatno pamtiti po tome što je posudio glas strašljivku Shaggyju iz legendarnog crtanog filma Scooby Doo. Zbog svoje bogate karijere dobio je i vlastitu zvijezdu na Bulevaru slavnih u Hollywoodu.

Glas ovom liku je davao od 1969. do 1995. godine te ponovo od 2002. do 2009. godine. U toj ulozi naslijedio ga je glumac Mathhew Lillard.

U maju ove godine više nije mogao govoriti, a početkom juna nije više reagovao na pomoć koja mu je pružana, te su njegova djeca odlučila da ga skinu s aparata.

Vijest o voditeljevoj smrti objavila su upravo djeca Mike, Kerri i Julie na društvenim mrežama, piše Daily Mail.

„Naš tata Casey Kasem je preminuo okružen članovima porodice i prijateljima. Iako znamo da je sada na boljem mjestu te se više ne pati, srca su nam slomljena“, napisali su oni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo