Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Umro otac Adisa i Kerima, dječaka po čijoj sudbini je Sidran napisao scenarij za film ‘Savršen krug’

Nemojte propustiti

Po sudbini Rasimovih sinova Adisa i Kerima je veliki bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran je napisao scenarij za kultni igrani film Savršeni krug redielja Ademira Kenovića

U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo prekjučer je obavljena dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH koji je preminu u 66. godini 2. marta.

Iza njega su ostali sinovi Adis i Kerim, supruga Samija, unuka Emina, braća Edhem i Esad, sestre Sabaheta, Hidajeta i Fikreta i ostala rodbina i prijatelji.

Po sudbini Rasimovih sinova Adisa i Kerima je veliki bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran je napisao scenarij za kultni igrani film Savršeni krug redielja Ademira Kenovića po mnogima naš najbolji film sa temom rata.

Akademik Sidran prekjučer je bio na Vlakovu i oprostio se od Rasima Mašale, ostavljajući posmrtno slovo:

“Danas smo se, na Vlakovu, rastali od branioca Goražda Rasima Mašale (1957-2023).

Bijaše artiljerac, iz svoje goraške jedinice prešao u 18. višegradsku brigadu komandanta Ahmeta Sejdića. Umio upucati onu grdosiju od tenka. Njegovi su sinovi ona dva izbjeglička dječaka – Adis i Kerim – prema čijoj sam sudbini skrojio filmski scenarij Savršeni krug, što je sjajno režirao Ademir Kenović”, podsjeća Sidran, te dodaje:

“A Rasim bijaše duša, sama najljepša duša od čovjeka. Ne znam da li sam, za svih ovih osam decenija života, sreo tako čista, plemenita insana. Ko je njemu ikakvo zlo nanio, da Bog da se pod njim Zemlja ovog trena otvorila! Neka je veliki rahmet Rasimovoj pregolemoj duši”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo