Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Unakažena djevojka, slijepa i skoro gluha, na kvizu osvojila 2,5 miliona rupija

Nemojte propustiti

Kada je 2003. godine, tada 17-godišnja Sonali Mukherjee odbila tri prosca, nije mogla ni zamisliti u kojem će se smjeru odvijati njen daljnji život.

spaljeno_lice_depo_140827645Tri mlada Indijca nisu znali prihvatiti odgovor ‘ne’ od Sonali Mukherjee te su se ušuljali u njenu kuću dok je spavala i lice joj zalili kiselinom, piše AFP.

No, umjesto da se skriva, kao mnoge druge djevojke koje dijele njezinu tužnu sudbinu, ona je odlučila istupiti u javnost i sudjelovati u popularnom kvizu na kojem je točno odgovorivši na sva pitanja osvojila 2,5 milijuna rupija (oko 68.000 KM).

‘Ako možete gledati u sliku lijepe žene, možete gledati i u moje spaljeno lice’, rekla je za AFP Sonali koja je prošla 22 operacije, no i dalje je slijepa te djelomično gluha. Osvojeni novac iskoristit će za nove plastične i rekonstrukcijske operacije, no kaže kako ni osvojeni dobitak neće biti dovoljan kako bi pokrio sve troškove njena liječenja.

Tri mladića nikada nisu snosili posljedice za to što su joj učinili. Svake godine diljem svijeta zabilježi se oko 2500 slučajeva za napade kiselinom, no pretpostavlja se da je brojka mnogo veća jer velik broj žrtava napade ni ne prijavljuju.
Sonali kaže kako će publicitet koji je dobila nakon pobjede u kvizu iskoristiti kako bi utjecala na javnost ne bi li se u Indiji napravilo nešto po pitanju uspostave zakonodavnog okvira za kažnjavanje napada kiselinom.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo