Subota, 18 rujna, 2021

Unakazili i ranili policajca, zatvorskog čuvara i dvije djevojke

Nemojte propustiti

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Vlatku Tojagiću (39), državljaninu BiH i Srbije koji je jučer uhapšen zajedno sa Bojanom Pavlovićem (29) u Banjoj Luci.

Potjernicu za Tojagićem raspisao je Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i prebijanja zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša u kafiću “Carska palata” u Sremskoj Mitrovici.

Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29) iz Sremske Mitrovice, uhapšeni su u Banjj Luci na osnovu Interpolove potjernice.

Krvava tuča dogodila se 11. decembra prošle godine, kada je više osoba, mahom lokalnih kriminalaca, brutalno pretuklo Nedeljkovića i njegovog prijatelja Manjoša, koje su tukli flašama, stolicama, sjekli ih noževima, da bi na kraju i pucali prema njima.

Hici su ispaljeni iz dva različita pištolja, a od rikošeta su pogođeni policajac i dvije djevojke koja se zatekle u kafiću.

Tojagić i Pavlović juče su uhapšeni u Banjoj Luci, a zajedno s njima privedeni su Milan Majkić (32) i Zoran Kirjaković (50) iz Sremske Mitrovice.

Prilikom hapšenja pretresen je i Kirjakovićev BMW u kome su, kako saznajemo, pronađene rukavice, fantomka, baterijske lampe, čakije i razni alat pogodan za izvršenje krivičnih djela.

Policija sumnja da se grupa može dovesti u vezu sa više razbojništava u Banjaluci, među kojima je i pljačka UniCredit banke od 15. decembra kada su dva razbojnika sa motociklističkim kacigama i pod prijetnjom pištoljima oteli 13.000 KM.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović kaže da su lica s potjernice predata u nadležnost Suda BiH radi postupka ekstradicije. Druga dvojica se nalaze na ispitivanju kako bi se utvrdilo da li se mogu dovesti u vezu sa pljačkama u Banjoj Luci.

– Radi se i izuzetno opasnim licima, s bogatim dosijeima koji su skloni korištenju oružja. Nakon bjekstva iz Srbije duže vrijeme su boravili u Banjoj Luci i baš po njihovom dolasku u gradu se dogodilo nekoliko razbojništava, a po fizičkoj konstituciji pljačkaši odgovaraju njihovim opisima – navode u PU Banja Luka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo