Subota, 24 rujna, 2022

Euromoney: UniCredit Bank sedmu godinu zaredom najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH

Nemojte propustiti

UniCredit Bank je, sedmu godinu zaredom, proglašena Najboljim pružaocem usluga, prema anketi o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis Euromoney. Nagrada je ujedno i potvrda liderske pozicije UniCredita, te uvjerljiv dokaz o stručnosti u oblasti finansiranja trgovine, izvanrednoj usluzi koju banka pruža klijentima i odličnom poznavanju bh. tržišta.

U okviru istraživanja koje se sprovodi već desetu godinu zaredom, a prikuplja povratne informacije od preko 11.000 korporativnih klijenata i finansijskih institucija, UniCredit Bank je rangirana kao Najbolji pružalac “Svih usluga”, kao i ‘Tržišni lider’.

Lejla Sabljica, direktorica Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar, ovom prilikom je izjavila: „Dokaz da naše poslovanje prilagođavamo našim klijentima, a oni u nama prepoznaju stabilnog partnera, potvrđuje i ovo priznanje koje dobijamo već sedmu godinu zaredom. Drago nam je što je ova nagrada uslijedila nakon nedavne nagrade Global Finance magazina, što je dodatno potvrdilo našu lidersku poziciju u finansiranju trgovine na području Bosne i Hercegovine.”

Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka dodao je: „Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane fokusiranosti na zadovoljavanje potreba klijenta, posvećenosti unapređenjima i snage UniCredit međunarodne mreže čiji smo značajan dio i mi kao lokalna Banka. Sve to nas dodatno motiviše da nastavimo razvijati proizvode koji su neophodni za dalje uspješno poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu”.

U okviru kategorije ‘’Najbolja usluga’’, UniCredit Grupa je zadržala najvišu poziciju kada su u pitanju “Sve usluge”, “Savjetovanje” i “Proizvodi” (akreditivi, garancije i dokumentarna naplata), te osvojila dvije nove globalne titule, za “Podršku i savjetovanje” i “Digitalnu ponudu” – ova posljednja u nizu potvrđuje stalni napor banke da razvije inovativna rješenja u skladu s rastućim potrebama svojih klijenata. Osim nagrada u Bosni i Hercegovini, UniCredit je potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu osvojivši ukupno 31 nagradu u okviru različitih kategorija i zemalja.

Komentarišući osvojena priznanja, Luca Corsini, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita, je rekao: “Naš je cilj svojim klijentima pružati proizvode najviše kvalitete – pri čemu je prelazak na rad na daljinu potaknuo pojačani interes za našu rastuću ponudu digitalnih rješenja. Ovogodišnja anketa o finansiranju trgovine prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima, dok nastavljamo podržavati i finansirati realnu ekonomiju”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo