Utorak, 16 kolovoza, 2022

Unuk traži počinioca: Mladić objavio fotografiju kako čuči na mezaru, uz poruku ”gazi po balijama”

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

– Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamoli izvršiti ovakav naum?! – napisao je unuk preminule Hurije

Nepoznati mladić je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa porukom “Gazi po balijama”, na kojoj stoji na mezarju nedavno umrle Hurije Dumpor koja je ukopana u Raštanima, u Mostaru.

Ovu informaciju objavio je unuk umrle Hurije, Aner Gosto.

– Dragi prijatelji i dobri ljudi. Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno, mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima. Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje, ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom. Prije dan-dva vremena “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru (grobu) sa natpisom “Gazi balije”.

Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamoli izvršiti ovakav naum?! – napisao je.

Foto: Screenshot

U svojoj objavi, Gosto je zamolio javnost da mu pomogne u otkrivanju identiteta mladića, koji je objavio ovu fotografiju.

– Sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici, poručio je Gosto, dodajući da je ovo sramota u 2022. godini te je upitao “Jesmo li postali životinje?”

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo