Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Upitan nastavak saradnje: Odlazi li Ryanair sa banjalučkog aerodroma?

Nemojte propustiti

Eventualni prekid saradnje banjalučkog aerodroma i Ryanaira bi poremetila planove i turističkim agencijama.

Brojni Banjalučani bili su iznenađeni kada su ovih dana pokušali rezervisati kartu za let sa aviokompanijom “Ryanair”, jer su dobili obaviještene kako ova aviokompanija ne prima rezervacije sa banjalučkog aerodroma od 1. aprila.

Ono što je dodatno zbunilo građane je što je moguće letjeti sa Ryanairom sa tuzlanskog aerodroma, ali ne i sa banjalučkog. Rukovodstvo aerodroma nije željelo odgovoriti da li se radi o raskidu saradnje sa aviokompanijom.

Ističu samo da nastavak saradnje nije upitan i da se sa Ryanairom, koji poput većine avio-prevoznika u ovom trenutku ima problem sa manjkom pilota, pregovara o dodatnim letovima za nove evropske destinacije.

– Što se tiče nas i Ryanaira nema nikakvih problema. Bit će bolje. Ići ćemo sa povećanjem operacija. Razgovarali smo sa aviokompanijama i to je to – naveo je Milan Račić, direktor Aerodroma RS za BHRT.

Sa činjenicom da Ryanair ne prima rezervacije sa banjalučkog aerodroma nakon marta upoznata je i Vlada RS. Vjeruju u ostanak Ryanair-a i da će menadžment aerodroma sa ovom, ali i drugim low-cost aviokompanijama dogovoriti nove destinacije. Koliko budu mogli pomoći će u tome.

– Moram reći da bi morala da se uključi i država i RS, na neki način da poboljša uslove na Aerodromu Banja Luka infrastrukturne. Da bi mogli da povećamo kapacitete dolaska i drugih kompanija. Ne samo Ryanaira – istakao je Predrag Tešić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS za BHRT.

Eventualni prekid saradnje banjalučkog aerodroma i Ryanaira bi poremetila planove i turističkim agencijama.

– Mi smo tokom cijele godine imali jako puno individualnih putnika sa banjalučkog aerodroma sa Ryanair agencijom, a isto tako smo imali i grupnih evropskih putovanja. Znači organizovano zajedno sa hotelima. Sa grupnim polascima. Sa transferima.

Imali smo dosta grupa u toku prethodne godine tako da se stvarno nadamo da do toga neće doći – naglasila je Gordana Blagojević, Turistička agencija UNIS TURS Banjaluka za BHRT.

Inače, Ryanair sa banjalučkog aerodroma leti u pet evropskih država i čini oko 60 posto prometa na ovom aerodromu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo