Subota, 23 listopada, 2021

Upitno useljavanje studenata u domove

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ukoliko kantoni do 15. septembra ne izmire barem dio dugovanja Studentskom centru, studenti neće moći useliti!

Ahmed Mulaibrahimović, izvršni direktor za uslužne djelatnosti, kaže da su najveći dužnici Srednjobosanski, Zeničko-dobojski i Tuzlanski kanton, dok je Unsko-sanski izmirio dugovanja za prvi kvartal.

– Većina kantona nije platila subvenciju od početka godine, a neki duguju i za prošlu tako da su ukupna dugovanja premašila dva miliona KM. Nadljudskim naporima uspijevamo izmiriti dio obaveza.

100 do 140 maraka plaćali studenti
189 KM subvencija kantona .

Na čekanju su dugovanja za energente, a ne možemo platiti ni dobavljačima za ishranu i ostale potrepštine. Stoga, upitan je početak godine – upozorava Mulaibrahimović.

On se, ipak, nada da će do 15. septembra pola duga biti izmireno kako bi mogli primiti studente i početi s radom.

U studentskim domovima mjesta ima za 1.650 studenata, a u toku je i adaptacija paviljona VI na Bjelavama pa će kapacitet biti povećan za 150 mjesta.

Mulaibrahimović kaže da je menadžment donio odluku o povećanju cijene smještaja studenata za 10 posto, jer su više puta poskupljivali energenti i hrana. Bez toga neće moći poslovati.

Navodi i da se cijena boravka studenata nije mijenjala posljednjih 10 godina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo