Utorak, 15 lipnja, 2021

Uplakana Sarajka pred kordonom policije: Pređite na našu stranu

Nemojte propustiti

Foto: AA
Foto: AA

Građani Sarajeva i danas su odlučili izaći na ulice i mirnim protestom iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u gradu, kantonu i državi. Tokom protesta građana pred zgradom Policijske uprave Centar desila se zanimljiva scena kada je jedna od okupljenih demonstrantica očajnim glasom pozvala policiju da ”pređe na stranu demonstranata”, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, jedna od građanki koja je danas došla da zajedno sa ostalima protestuje kroz suze je pozivala policajce koji su se nalazili u kordonu da pređu na stranu demonstranata.

‘Pređite na našu stranu’, uzvikivala je djevojka stojeći u neposrednoj blizini policijskog kordona.

Demonstranti su se danas okupili ispred zgrade Tužilaštva kantona Sarajevo, gdje su ih dočekali policajci koji su skinuli kacige i spustili štitove, što su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Na ulicama prijestolnice BiH nalazi se oko 300 građana koji traže puštanje na slobodu demonstranata privedenih tokom nereda u petak.

Više desetina građana okupilo se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je nastavljen mirni protest koji je održan i jučer.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo