Petak, 1 ožujka, 2024

Upornost se isplatila: Poslije 21 godine suđenja vraćen na posao

Preporučeno

Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen je poslije 21 godine suđenja na radno mjesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gdje je 1992. dobio otkaz.

sud1Njegov pravni zastupnik Milan D. Stanojević rekao je danas da je odluku Osnovnog suda u Čačku da Munić bude vraćen na posao u bolnici Zdravstvenog centra potvrdio i nadležni Apelacioni sud.

“Munićev spor je bio najduži radni spor u Srbiji”, ocijenio je advokat Stanojević.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Muniću će biti uplaćeni penzioni doprinosi za prethodnu 21 godinu, a Zdravstveni centar je dužan da isplati i sve sudske troškove, koji će, međutim, po riječima advokata, biti naplaćeni samo za posljednjih godinu dana suđenja, u iznosu od 125.000 dinara jer su zapisnici sa prethodnih suđenja – izgubljeni.

Munić je, pošto je vraćen na posao, podnio tužbu protiv Zdravstvenog centra zahtijevajući odštetu od pet miliona dinara za izgubljene plate.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Po riječima advokata, Munić koji je u bolnici bio tehničar za održavanje medicinske opreme, dobio je otkaz 1992. godine odlukom Radničkog savjeta zbog navodno nesavjesnog obavljana posla, što nije dokazano.

Munić je tužio bolnicu odmah po uručenju otkaza, ali njegov predmet je dva puta izgubljen u sudu, bilo je i “rekonstrukcije predmeta”, a po riječima advokata, bolnica sve vrijeme trajanja sudskog spora nije dostavila kopije traženih dokumenata.
Munić je od 1992. godine, kada je ostao bez posla, bio prijavljen na birou za zapošljavanje i nikada nije dobio ponudu za posao, a izdržavao se povremenim radom.

Upravo se čita:  MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

(Beta)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas