Petak, 9 prosinca, 2022

Upornost se isplatila: Poslije 21 godine suđenja vraćen na posao

Nemojte propustiti

Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen je poslije 21 godine suđenja na radno mjesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gdje je 1992. dobio otkaz.

sud1Njegov pravni zastupnik Milan D. Stanojević rekao je danas da je odluku Osnovnog suda u Čačku da Munić bude vraćen na posao u bolnici Zdravstvenog centra potvrdio i nadležni Apelacioni sud.

“Munićev spor je bio najduži radni spor u Srbiji”, ocijenio je advokat Stanojević.

Muniću će biti uplaćeni penzioni doprinosi za prethodnu 21 godinu, a Zdravstveni centar je dužan da isplati i sve sudske troškove, koji će, međutim, po riječima advokata, biti naplaćeni samo za posljednjih godinu dana suđenja, u iznosu od 125.000 dinara jer su zapisnici sa prethodnih suđenja – izgubljeni.

Munić je, pošto je vraćen na posao, podnio tužbu protiv Zdravstvenog centra zahtijevajući odštetu od pet miliona dinara za izgubljene plate.

Po riječima advokata, Munić koji je u bolnici bio tehničar za održavanje medicinske opreme, dobio je otkaz 1992. godine odlukom Radničkog savjeta zbog navodno nesavjesnog obavljana posla, što nije dokazano.

Munić je tužio bolnicu odmah po uručenju otkaza, ali njegov predmet je dva puta izgubljen u sudu, bilo je i “rekonstrukcije predmeta”, a po riječima advokata, bolnica sve vrijeme trajanja sudskog spora nije dostavila kopije traženih dokumenata.
Munić je od 1992. godine, kada je ostao bez posla, bio prijavljen na birou za zapošljavanje i nikada nije dobio ponudu za posao, a izdržavao se povremenim radom.

(Beta)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo