Utorak, 22 lipnja, 2021

Uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg na neplaćenom odsustvu

Nemojte propustiti

Demonstracije u Mostaru
Demonstracije u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić jučer je u povodu izvanredne i teške situacije u Gradu Mostaru, izazvane prosvjedom i nasiljem demonstranata, održao izvanredni Kolegij na kojem je upoznao o trenutnoj situaciji u gradu.

Budući da postoje indicije da će se organizirani prosvjedi nastaviti, Kolegij je zaključio da je potrebno je poduzeti određene mjere kako bi se zaštitili uposlenici i objekti u kojem je smještena gradska administracija.

U vezi s tim, zaključeno je da se uposlenici Gradske uprave Grada Mostara do daljnjeg nalaze na neplaćenom odsustvu, dok se ne steknu sigurnosni uvjeti za rad i minimalno obavljanje redovne djelatnosti.

Istodobno, za objekte Grada Mostara u kojem je smještena gradska administracija potrebno je pored fizičke zaštite obezbjediti i osiguranje pripadnika Policijske oprave Mostar.

Prema zaključcima Kolegija, uposlenici Službe civilne zaštite i vatrogastva moraju biti pripravni da odgovore na svaku situaciju koja prijeti ugrožavanjem sigurnosti ljudi, imovine i objekata.

Nakon dobivanja pismenog očitovanja PU Mostar o stanju sigurnosne situacije, pristupit će se procjeni nastale štete na objektima gradske administracije od ovlaštenih sudskih vještaka odgovarajuće struke.

Nadalje, zaključeno je da će, u slučaju ponovljenih izgreda u narednom periodu, gradonačelnik sazvati hitnu sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo