Nedjelja, 21 travnja, 2024

Upoznajte čovjeka koji već 40 godina živi među vukovima

Preporučeno

Werner Freund, 79-godišnji bivši padobranac, vođa je čopora od 29 vukova. On već 40 godina živi među vukovima u svom privatnom azilu u njemačkom gradu Merzig.

vukOva čudesna stvorenja od kojih strah ima svaki čovjek, imaju podanički odnos prema Werneru, a kada nisu zauzeti hranom, vole da se igraju s njim. Ove predivne životinje su kao mladunčad uzeta iz zoo-vrtova širom svijeta i Werner ih je othranio na flašicu, piše Daily Mail, prenosi Oslobođenje.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Inače, u “Parku vukova Werner Freund, na ograđenom prostoru, žive vukovi iz šest različitih čopora širom svijeta, uključujući Evropu, Sibir, Kanadu, Arktik i regione mongolskih naroda, pri čemu je najlakše razlikovati snježnobijele arktičke vukove.

Kada dođe vrijeme za ručak, Werner vodi računa da on bude taj koji će prvi jesti. Kako bi sačuvao poštovanje ne dozvoljava da mu se približi bilo koji od gladnih vukova. Zahvaljujući tome oni ga ne napadaju, već mu ližu lice i igraju se s njim.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

Freund je azil za vukove osnovan 1972. godine. Prostire se na površini od 10 hektara, a tokom 40 godina ovaj neustrašivi čovjek je prikupio više od 70 životinja.

(Blic)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas