Utorak, 26 listopada, 2021

Upoznajte Fehima, vozača GRAS-a koji je odlučio uzeti volan u svoje ruke

Nemojte propustiti

Vozač Fehim Oruč je u ponedjeljak navečer gledao Skupštinu Kantona na TV, čuo kada je rečeno da oni koji žele raditi uzmu vozila i rade, pa došao u ponedjeljak ujutro i zadužio kombi za Mahmutovac. Reporter SB razgovarao je s vozačem koji je odlučio da vozi.

Foto: Slobodna Bosna
Foto: Slobodna Bosna

“Radim 16 godina u GRAS-u, vozač godine 2010., štrajkovao sam pet dana kao i svi ostali, sinoć vidim na TV kažu da ko hoće da vozi, može voziti. Ustao sam jutros, došao na posao, uzeo nalog i zadužio kombi”, priča za SB Fehim Oruč dok prima putnike za Mahmutovac.

“Gospođo? Je l’ mjesečna?”, pita stariju ženu koja ulazi, a ona odgovara potvrdno:

“Penzionerska…”, govori žena dok iza nje ulazi muškarac sa iskaznicom RVI…

PItamo Fehima da li strahuje da će ga kolege osuđivati, proglasiti štrajkbreherom…

“Ja pošteno radim svoj posao. Štrajkao sam kao i ostali pet dana, i šta nam je to donijelo? Borio sam se u ratu za ovaj grad, volim ovaj narod, i to je sve”, kaže nam Fehim koji namjerava uraditi svoju prvu smjenu koja ga sljeduje, a hoće li ko voziti u drugoj smjeni, to ne zna..

“Jarane, kad sam jutros vidio, kontam priviđa mi se…”, govori mu jedan od putnika. Za razliku od kolega koji će ga najvjerovatnije osuditi jer je prekršio štrajk započet nakon što je upravnoj zgradi GRAS-a isključena struja, i koji je ranije tinjao zbog neisplaćenih plata koje im se duguju kao i neuplaćenog osiguranja zbog kojeg oni i njihova djeca ne mogu ići liječniku, putnici su oduševljeni. Bar ovi koje smo mi zatekli, jer po nekim izvještajima koji kasnije stižu Fehim se na Mahmutovcu susreo sa dijelom nezadovoljnih putnika.

Fehim nas upozorava da mora krenuti za dvije minute, u 11:15, po redu vožnje.

“Haj’mo mediji, moramo krenuti!”, galame i putnici u minibusu, a Fehim kreće. Po redu vožnje.

(Slobodna Bosna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo