Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Upozoravaju svoje državljane na BiH: Čuvajte se mina, odrona, zagađenog zraka, džeparoša…

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Godišnje Bosnu i Hercegovinu posjeti oko 9.000 britanskih državljana. Većina posjeta je bez problema, navodi britansko Ministarstvo.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije na svojoj službenoj internet stranici dala je savjete svojim državljanima prilikom posjete Bosni i Hercegovini.

Britanskim državljanima potreban je negativan rezultat testa COVID-19 ne stariji od 48 sati da bi ušli u Bosnu i Hercegovinu, osim ako ne spadaju u izuzetu kategoriju, podsjeća Ministarstvo.

Godišnje Bosnu i Hercegovinu posjeti oko 9.000 britanskih državljana. Većina posjeta je bez problema, navodi Ministarstvo.

– Neeksplodirane mine i dalje su stvarna opasnost, posebno u izoliranim područjima u planinama i na selu. Poplave i odroni prethodnih godina pomaknuli su minska polja i uništili neke oznake minskog polja – naveli su.

Također navode i da su mogući i teroristički napadi, a konstatirali su i visok niivo zagađenja zraka.

– Nivo kriminala protiv stranaca općenito je niska, ali trebali biste se čuvati džeparoša u gradovima i javnom prijevozu, a posebno paziti na područjima za koja je poznato da su popularna među turistima – upozorava Ministarstvo vanjskih poslova velike Britanije prenosi Avaz.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo