Petak, 17 rujna, 2021

Upozorenje građanima: Djevojka se lažno predstavlja kao volonterka i uzima novac od građana

Nemojte propustiti

Mi u Pomozi.ba na ovaj način ne skupljamo donacije! Ne prikupljamo novac u haustorima, kafićima, na ulicama (osim ako se ne radi o nekoj velikoj humanitarnoj akciji koju ranije organiziramo i najavimo)

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba objavili su saopćenje u kojem navode da su dobili informacije se da nepoznata djevojka sa maskom u Mostaru predstavlja volonterkom Pomozi.ba hodajući od vrata do vrata navodno prikuplja pomoć za oboljelu djecu.

– Još jednom napominjemo da ona, niti bilo tko drugi tko na ovaj način prikuplja novac, sigurno nije naš volonter”, kazali su iz udruženja. Mi u Pomozi.ba na ovaj način ne skupljamo donacije! Ne prikupljamo novac u haustorima, kafićima, na ulicama (osim ako se ne radi o nekoj velikoj humanitarnoj akciji koju ranije organiziramo i najavimo)- navode u saopćenju.

Jedini način da donirate novac Udruženju, navode, jeste putem njihovih računa, web stranice www.POMOZIBA.org, izravno u našim prostorijama ili putem brendiranih kutija Pomozi.ba koje se nalaze u brojnim ugostiteljskim i prodajnim objektima.

– Molimo Mostarce da nam jave ukoliko budu imali više informacija o djevojci koja se lažno predstavlja, kako bismo mogli poduzeti potrebne mjere. Dobre pazite kome dajete novac i upozorite i druge – poručili su iz ovog Udruženja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo