Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Upozorenje građanima uoči zaprašivanja komaraca

Nemojte propustiti

zaprasivanje

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske upozorilo je građane Bosanskog Šamca, Modriče i Doboja, uoči za sutra najavljenog postupka dezinsekcije – tretmana komaraca (zamagljivanje), da preduzmu potrebne mjere zaštite

Tokom zaprašivanja sve osobe, a naročito one sa hroničnim respiratornim bolestima i tegobama disanja, potrebno je da se što manje izlažu uticaju ovih sredstava, te da tokom vremena zaprašivanja što više vremena provode unutar kuća.

Također, od direktnog uticaja sredstva koje će se raspršavati avionom potrebno je skloniti ili zaštiti hranu koja je pohranjenja na otvorenom, pčele i sve ostale domaće životinje koje borave napolju.

Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštiti prilikom zaprašivanja potrebno je dobro oprati prije upotrebe kako bi se izbjegli mogući neželjeni uticaji sredstava za tretman komaraca.

Postupak dezinsekcije – tretmana komaraca (zamagljivanje) na području općina Šamac i Modriča i grada Doboja počinje sutra u 18.30 sati.

Dezinsekcija će se u narednim danima provesti i na teritorijama gradova/općina Prijedor, Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Laktaši, Banjaluka, Vukosavlje, Donji Žabar, Bijeljina, Brod i Šekovići.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo