Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Upozorenje iz BIHAMK-a: Mogući jaki udari vjetra, vozite oprezno

Preporučeno

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila, navode iz BIHAMK-a.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima slabijih sniježnih padavina. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, a skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Upravo se čita:  U januaru porastao broj turista u FBiH

Meteorolozi su za period od utorka do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje (posebno na potezu Foča-Trebinje), pa vozače koji namjeravaju putovati u to područje molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas