Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Upozorenje iz BIHAMK-a: Mogući jaki udari vjetra, vozite oprezno

Nemojte propustiti

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila, navode iz BIHAMK-a.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima slabijih sniježnih padavina. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, a skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Meteorolozi su za period od utorka do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje (posebno na potezu Foča-Trebinje), pa vozače koji namjeravaju putovati u to područje molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Divna gesta! Granični policajci Srbije opremili Envera Beganovića hranom, sokovima i voćem u nastavak puta za Mekku

Nakon pređenih preko 1600 kilometara puta Enver je u petak stigao u Novi Pazar, gdje su ga srdačno dočekali...

Možda vas zanima i ovo