Utorak, 30 studenoga, 2021

Upozorenje za navijače: Ako u Brazilu budete pravili nerede, mogli bi završiti ovdje

Nemojte propustiti

QDmdRXF

Ukoliko budete divljali po Brazilu i izbjegavali riječ zakona, mogli biste završiti u jednom od tamošnjih zatvora. A uvjeti u njima mogu se uporediti s malo kojim zatvorom na svijetu, piše Telegraph.

FIFA je još ranije ove godine izdala savjet onima koji putuju na Svjetsko prvenstvo, o brazilskim zakonima koje bi mogli prekršiti i zbog toga završiti u jednom od ovih groznim mjesta.

U Brazilu se primjerice oštro kažnjava toples sunčanje za žene i vožnja pod utjecajem alkohola.

Giuseppe Bizzarri, talijanski fotograf koji je živio u Brazilu 20 godina, zabilježio je slike u nekoliko brazilskih zatvora.

Fotografije unutrašnjosti brazilskih zatvora pokazuju desetke muškaraca naguranih u prljave ćelije dok čekaju suđenje.
‘Mislim da svi znaju kako se grozno odnose prema zatvorenicima’, rekao je Bizzarri.

Fotograf navodi kako jedna od najvećih kriminalnih skupina Sao Paula često svoje kriminalne radnje provodi iz zatvora te zatvore naziva ‘fakultete zločina’.

‘Jedna od bolesti koja se najviše ondje prenosi je tuberkuloza. Ovi zatvorenici su uistinu brutalni i niko zdrave pameti ne bi htio ondje završiti’, dodaje fotograf.

U posljednjih deset godina zatvorska populacija u Brazilu se udvostručila i sada iznosi oko pola miliona zatvorenika.

Mnogi od njih zatvoreni su na više od 100 godina.

Još 2012.brazilski ministar pravosuđa José Eduardo Cardozo rekao je kako ta zemlja ima srednjovjekovni zatvorski sistem u kojem se krše ljudska prava te ne dozvoljava osnovni element kazne, a to je reintegracija u društvo. Stvari su se malo promijenile u ove dvije godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo