Subota, 4 veljače, 2023

Upozorenje zbog obilnih padavina u ovom dijelu BiH

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Entitetsko preduzeće “Vode Srpske” upozorava na veoma obilne padavine naredih dana i poziva stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, od 16. do 20. januara očekuju se veoma obilne padavine na području Hercegovine, gornjeg Podrinja i Sarajevsko-romanijske regije, kao i na zapadu Republike Srpske, a posebno obilne padavine u tom periodu očekuju se na području Crne Gore.

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

U saopštenju se dodaje da posebno zabrinjava prognoza vrlo obilnih padavina u Crnoj Gori, zbog čega je moguć ekstremni rast vodostaja u slivu rijeke Drine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su i mogućnost korekcije najavljenih količina padavina u zavisnosti od daljeg kretanja prognostičkih modela, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Vidjet ćemo šta će ostati od trojke, bez SDA se ne može praviti Vlada FBiH

"Mi nismo za tri decenije izgubili povjerenja i ugleda kao oni za tri mjeseca", kazao je Izetbegović. "SDA je mogla...

Možda vas zanima i ovo