Četvrtak, 25 travnja, 2024

Upozorenje zbog obilnih padavina u ovom dijelu BiH

Autor:Srna

Preporučeno

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Entitetsko preduzeće “Vode Srpske” upozorava na veoma obilne padavine naredih dana i poziva stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Upravo se čita:  Muriz Memić pozvan na saslušanje u policiju

Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, od 16. do 20. januara očekuju se veoma obilne padavine na području Hercegovine, gornjeg Podrinja i Sarajevsko-romanijske regije, kao i na zapadu Republike Srpske, a posebno obilne padavine u tom periodu očekuju se na području Crne Gore.

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Upravo se čita:  Jutro donijelo minuse i mraz u većem dijelu BiH, evo šta nas očekuje narednih dana

U saopštenju se dodaje da posebno zabrinjava prognoza vrlo obilnih padavina u Crnoj Gori, zbog čega je moguć ekstremni rast vodostaja u slivu rijeke Drine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su i mogućnost korekcije najavljenih količina padavina u zavisnosti od daljeg kretanja prognostičkih modela, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas