Utorak, 18 siječnja, 2022

Uprava policije MUP KS ima pojačane aktivnosti do 15. januara

Nemojte propustiti

Iz Uprave policije negirali su navode da u noćnim satima nema policijskih patrola.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u vrijeme prednovogodišnjih, novogodišnjih i poslijenovogodišnjih praznika provode pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo. S tim u vezi policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović je donio odluku o uvođenju prekovremenog rada za policijske službenike u periodu od 15.12.2021. do 15.01.2022.godine, odgovorili su iz Uprave policije MUP KS na upit Patrije da li su pojačane aktivnosti policije posljednjih dana imajući u vidu aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju.

Također iz Uprave policije negirali su navode da u noćnim satima nema policijskih patrola.

“Policija Kantona Sarajevo na raspolaganju je građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo svih 24h na području Kantona Sarajevo, te poslove i zadatke iz svoje nadležnosti vrše u kontinuitetu shodno ukazanim prioritetima i sigurnosnim događajima iz nadležnosti policije na području cijelog Kantona Sarajevo”, naveli su iz Uprave policije MUP KS.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo