Subota, 28 siječnja, 2023

Upravni odbor BHRT-a: Bez javnog servisa BiH ne može biti funkcionalna država koja pretendira što prije biti dijelom europske obitelji

Nemojte propustiti

Upravni odbor BHRT-a još jednom poziva državne institucije, sve mjerodavne i nadležne da se žurno uključe u rješavanje problema zbog kojih javnom medijskom servisu u BiH prijeti gašenje.

Samostalni sindikat je jučer održao prosvjed upozorenja, upitna je egzistencija više od 800 radnika i njihovih obitelji, a dosadašnji pokušaji menadžmenta na više adresa i institucija, da se postigne dogovor o deblokadi računa nisu uspjeli.

Čeka se ishod današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se razmatrati zastupnička inicijativa da se odblokira račun od strane Porezne uprave Federacije BiH.

Podsjećamo, BHRT je u ovakvu situaciju doveden zbog višemilionskih dugovanja entitetskih televizija.

Ne poštuje se zakon koji su donijeli osnivači – državni parlament, ne plaća se i ne dijeli novac od RTV pretplate.

Gašenjem javnog servisa BiH će ostati bez jedinog svjetla i glasa u europskoj razmjeni programa, te bez još jednog ispunjenog uvjeta za ulazak BiH u EU.

Pozivamo na dogovor, rješavanje situacije i žurno djelovanje… pozivamo državni Parlament, Vijeće ministara BiH da pokrenu inicijative za iznalaženje trajnog rješenja financiranja BHRT-a i isplate dugovanja prema ovom emiteru.

Bez javnog servisa BiH ne može biti funkcionalna država koja pretendira što prije biti dijelom europske obitelji.

BHRT je uvijek bio glas razuma, profesionalizma i neovisnosti.

Uključimo se, reagirajmo i pomozimo da to i ostane. Upravni odbor BHRT-a otvoren je za suradnju i dogovor kako bi se kriza što prije riješila, a javni servis počeo normalno funkcionirati.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo