Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Upravni odbor BHRT-a: Zaposlenici televizije, ne svojom krivicom, postali su najveće su žrtve novonastale situacije

Nemojte propustiti

Upravni odbor BHRT –a koji se zbog dramatične finansijske situacije izazvane blokadom računa koja traje od 7.3. ove godine nalazi u stalnom zasjedanju, obratio se pismom uposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koji su egistencijalno ugroženi i predstavljaju najveće žrtve novostvorene situacije.

Uprkos blokadi računa koja onemogućava finansiranje redovnih aktivnosti, zahvaljujući naporima i požrtvovanju svih uposlenika BHRT-a, nije došlo do zastoja prozvodnje televizijskog i radijskog programa.

Zaposlenici BHRT-a, ne svojom krivicom, postali su najveće su žrtve novonastale situacije u kojoj, ne samo da nisu primili zarađene plaće, već su izloženi i pritiscima od strane banaka zbog zastoja u otplati kredita.

Članovi Upravnog odbora su duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih porodica.

S tim u vezi, Upravni odbor rezolutno podržava opravdane zahtjeve radnika BHRT-a i Sindikata BHRT-a prema nadležnim organima da se agonija naše kuće što prije okonča.

Upravni odbor redovito prati aktivnosti i podržava napore menadžemneta kako bi se što prije dogovorio izlaz iz ove dramatične situacije.

U tom smislu deblokada računa predstavlja vrhunski prioritet. Nakon Rezolucije Federalnog Parlamenta o deblokadi računa i instrukcije Federalnog ministarstva finansija prema Poreskoj upravi, ulijeva se realni optimizam da će se ova agonija što prije završiti, a uposleinici dobiti svoje zarađene plaće i naknade.

Vjerujući u taj povoljan ishod, Upravni odbor BHRT bit će posvećen traženju modela trajnog finansiranja BHRT-a i tom pravcu vrše se intenzivni razgovori sa domaćim i međunarodnim faktorima.

Još jednom ponavljamo, Upravni odbor stoji uz sve zaposlenike BHRT-a kojima je ugrožena egizistencija i podržava zahtjeve radnika koji su izneseni na protestu koji je organizirao Sindikat BHRT-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loše vijesti iz Brisela za Srbiju – Vučić saziva sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Iz Brisela za Srbiju stigle loše vijesti, prenose mediji. Naime, ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc predaće...

Možda vas zanima i ovo