Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Upravo završena sjednica federalnog Kriznog štaba: Povoljnija epidemiološka situacija u BiH, predloženo pomjeranje ograničenja kretanja od 22:00 do 05:00 sati

Nemojte propustiti

Nove mjere predložene su na period od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Epidemiološka situacija u Federaciji BiH je povoljnija u odnosu na prethodne sedmice, zaključeno je na današnjoj sjednici Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 75 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

Predložen je nastavak postepenog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja, od 22:00 do 05:00 sati narednog dana, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom.

Predložena je i naredba da se centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju, kako bi se zaštitilo mentalno zdravlje stanovništva.

Nove mjere predložene su na period od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo