Srijeda, 6 srpnja, 2022

Uprkos pandemiji nema krize: Bosanci i Hercegovci kupuju stanove u Turskoj, a ovo je razlog!

Nemojte propustiti

Sarajka, Ajla Avdagić Karić, kupila je stan u Alanji, te u skorije vrijeme napušta BiH. Odlazi da živi u Tursku sa suprugom koji je u penziji.

Poznato je da građani BiH vole tursko more. Osim ljetovanja, pokrenut je još jedan trend, a to je prodaja i kupovina nekretnina, stanova.

Najviše interesa građana BiH bilo je 2016. godine zbog dešavanja u Turskoj, kada su cijene enormno pale. I ove godine zainteresovanost je povećana.

Sarajka, Ajla Avdagić Karić, kupila je stan u Alanji, te u skorije vrijeme napušta BiH. Odlazi da živi u Tursku sa suprugom koji je u penziji. Razlozi zbog kojih se odlučila na kupovinu stana u Turskoj jesu prije svega gostoprimstvo, klima te niski troškovi života.

– Cijene života su minimalne u odnosu na Bosnu, možete da živite, porodica, moj muž i ja, možemo da živimo od nekih 400-500 eura. S obzirom da smo mi pušači, kutija cigara je tamo tri marke. U sred zime sam jela boraniju ili mahune, koje koštaju marku i pol, paradajz, krastavice, sve je to organski uzgoj, kaže Avdagić Karić, piše Oslobođenje. Koliko je Ajla platila dvosoban stan i šta sve dolazi uz kupovinu istog pogledajte u videu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vrtoglave kazne pri ulasku u Hrvatsku: Nas Bosance maltretiraju, ali kad dođu Česi i Austrijanci, njima se klanjaju

Za neke prekršaje, poput neprijavljivanja robe, čak i do 25.000 maraka. Turisti su jedva dočekali relaksirane COVID-mjere i provjere na...

Možda vas zanima i ovo