Nedjelja, 24 siječnja, 2021

Upute građanima povodom dolaska Sergeja Lavrova u BiH: Izbjegavati izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Bosna i Hercegovina označena kao rizično područje: Nova odluka danas stupa na snagu, evo kako naši državljani mogu ući u Njemačku

Pored negativnog testa, Njemačka nalaže i obavezni desetodnevni karantin za putnike koji dolaze iz 25 zemalja koje su se...

Nakon izjave Bakira Izetbegovića o srpskom narodu: Žestoke reakcije iz BiH i regije, oglasio se i OHR

Nakon gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Dnevniku D Federalne televizije, u kojem je govorio o Miloradu Dodiku i...

U BiH upaljen narandžasti i žuti meteoalarm: Olujni udari, obilne padavine, a stiže i novi snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se na području Hercegovine, zapada i...

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbjednosti povodom predstojeće posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini, koji će boraviti i na području grada Istočno Sarajevo, a sve u cilju njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Iz MUP-a je saopšteno da je u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila za ponedjeljak, 14. decembar, od 16.30 do 21.30 časova ”na dionici magistralnog puta Sarajevo – međuentitetska linija Kula – Istočno Sarajevo /alternativna dionica Sarajevo – međuentitetska linija Dobrinja -Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića/”.

“Ali, i na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade Srpske, kao i na dionici regionalnog puta Kula – raskrsnica Bijelo Polje”, navodi se u saopštenju.

Takođe, u ponedjeljak, u vremenskom periodu od 14.30 do 21.30 časova, na snazi će biti zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, a u istom periodu na području ovih opština na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

“Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Pozivamo građane da u ponedjeljak svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu“, poručili su iz MUP-a Srpske.

Ova institucija preporučuje građanima i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je u cilju bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodiku gori pod nogama, njegova miljenica Sanja Vulić panično poručuje: „Đokiću, izjasni se jesi li još partner SNSD-a, priznaj da si sjeo za stol...

"Neka kaže da li stoji iza svog kadra u Doboju. Ako je na nivou republičkih institucija u vlasti, a...

Možda vas zanima i ovo