Srijeda, 8 prosinca, 2021

Uređenje pješačke i zelene površine na Pofalićima

Nemojte propustiti

Foto: Novosarajevo.ba
Foto: Novosarajevo.ba

Na osnovu zahtjeva građana o izmještanju dječijeg igrališta koje se nalazi u neposrednoj blizini raskrsnice Pofalići i veoma prometnih saobraćajnica ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, Općina Novo Sarajevo pokrenula je i provela javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije.

Projektom bi se definisao prostor uređenja pješačke i zelene površine na potezu od zgrade u ulici Zmaja od Bosne na broju 34 do ulice Hamdije Čemerlića, te od raskrsnice Pofalići, duž ulice Hamdije Čemerlića do ulice Kolodvorska.

Ovim idejnim projektom će se definisati pozicije dječijih igrališta, eventualna izmještanja, uređenje prostora nakon eventualnog izmještanja, uređenje pješačkih staza i ostalih sadržaja u skladu sa planskom dokumentacijom.

Za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je firma „Window arh. Design“ iz Sarajeva, te je u toku potpisivanje ugovora na iznos od 3.276,00 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(Sarajevski.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo