Srijeda, 4 listopada, 2023

Ursula von der Leyen ne dolazi u BiH

Preporučeno

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je jučer kazao kako će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen početkom iduće sedmice stići u Bosnu i Hercegovinu te posjetiti Sarajevo i Mostar, međutim to čini se nije istina. Hrvatski predsjednik je kazao kako predsjednica Komisije dolazi na pogrebnu zabavu.

“Za par dana u Sarajevo i Mostar dolazi predsjednica Evropske komisije. To je Plenković isposlovao. To je valjda pogrebna zabava. Dolazi da podrži raspisane izbor od uzurpatora CIK-a. Ursula dolazi na pogrebnu zabavu, da položi cvijeće na grob. Da je htjela podržati Hrvate u BiH došla bi prije dva mjeseca”, rekao je Milanović.

Upravo se čita:  Reforma CIK-a u režiji SNSD-a i HDZ-a: Nije bitan kvalitet, nego da budu stranački prihvatljivi

Evropska komsija je danas objavila redovni sedmični raspored obaveza svih komesara uključujući i predsjednicu Komisije, u kojem nema dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

“U ponedjeljak će predsjednica von der Leyen putovati u Strasbourg kako bi učestvovala završnoj ceremoniji Konferencije o budućnosti Evrope koj će se održati u Evropskom parlamentu. U četvrtak će predsjednica von der Leyen putovati u Tokio zajedno sa predsjednikom Vijeća Charlesom Michelom. Oni će se sastati sa Fumio Kishidom na 28. EU-Japan samitu”, kazao je Eric Mamer glavni portparol Evropske komisije na današnjoj press konferenciji u Briselu.

Upravo se čita:  Detalji pucnjave u Bijeljini: Uhapšene četiri osobe, inspektor pogođen sa dva hica

Pored dva navedena događaja Ursula von der Leyen nema najavljenih drugih aktivnosti tokom naredne sedmice. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina ili Zapadni Balkan kratko je najavljena neformalna večera zapadnobalkanskih lidera sa Visokim predstavnikom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom koja će se održati u Briselu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo