Subota, 18 rujna, 2021

Usijana atmosfera u RS-u: Zbog odluke Inzka, Čubrilović pozvao predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u ovom entitetu

Nemojte propustiti

Kako je navedeno u pozivu, na ovom sastanku najodgovorniji politički predstavnici u RS trebalo bi da usaglase stavove vezano za posljednju odluku visokog predstavnika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS-u na sastanak u Narodnoj skupštini RS u ponedjeljak, 26. jula.

“Kako je navedeno u pozivu, na ovom sastanku najodgovorniji politički predstavnici u RS trebalo bi da usaglase stavove vezano za posljednju odluku visokog predstavnika o nametanju Zakona o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, koristeći svoje ovlasti, donio je dopunu Krivičnog zakona BiH, kojom je uveo zabranu negiranja genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina utvrđenih pravosnažnim presudama nadležnih međunarodnih i domaćeg suda i kazne za počinioce.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, najavio je na konferenciji za novinare da će sljedeće sedmice biti održana sjednica Narodne skupštine RS, navodeći da on i RS “odbacuju odluku visokog predstavnika”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo