Subota, 23 listopada, 2021

USKOK upao u Inu: Češlja se dokumentacija o cijenama po kojima se kupovala nafta

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

USKOK je ušao u hrvatsku naftnu kompaniju Inu. Zbog sumnji na korupciju istražitelji ‘češljaju’ četverogodišnje Inino poslovanje od 2009. do 2013. godine, piše HRT.

HRT neslužbeno doznaje da USKOK istražuje detalje oko toga kako je Ina kupovala naftu u razdoblju od juna 2009. do decembra prošle godine, dakle praktički sve vrijeme otkako MOL de facto upravlja Inom. Zatražen je detaljni uvid u dokumente, ko su bili dobavljači nafte te cijena po kojoj se nafta kupovala.

Sumnja se, kako navodi agencija Bloomberg, da se nafta u tom razdoblju plaćala skuplje od tržišne cijene. Iz USKOK-a nisu željeli komentirati istrage, možda je to i svojevrsna potvrda da je istraga o Ini u toku. Iz Ine također službenog komentara nema, no neslužbeno se može čuti kako su revizijske firme više puta kontrolisale nabavku nafte i sve je, kažu, uvijek bile u redu, piše HRT.

Priča o netransparentnoj nabavi nafte u Ini nije nova i proteklih su godina hrvatski članovi Uprave i Nadzornog odbora tvrdili kako uopće nemaju uvid od koga se nafta nabavlja i po kojoj cijeni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo