Četvrtak, 28 listopada, 2021

Uskoro još jedna narodna kuhinja u Starom Gradu

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

U maju ove godine je planirano otvaranje nove narodne kuhinje u općini Stari Grad, a tim povodom u četvrtak su se sastali Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i Edin Salković predsjednika Udruženja Balkanski narodni pogled.

Kako je pojasnio Salković zajedno sa partnerima počeli su sa realizacijom projekta otvaranja narodne kuhinje u Sarajevu, te da je još u samom početku ideju podržao i načelnik Hadžibajrić koji im je pomogao u administrativnom smislu oko dokumentacije i potrebnih dozvola.

“Kapacitet kuhinje će biti oko 500 dnevnih obroka i to za najugroženiju populaciju stanovništva. Planirana je i dostava za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu sami po hranu”, istakao je Salković, te dodao da je finansijer kompletnog projekta Humanitarna organizacija “Hasene” sa sjedištem u Njemačkoj.

Načelnik Hadžibajrić istako je kako je ovo jako dobar projekat jer će se njim pomoći građanima koji su u stanju socijalne pomoći. “Općina im je bila na raspolaganju oko administrativnog dijela koji je uključivao razne saglasnosti i dozvole neophodne za realizaciju projekta”, pojasnio je Hadžibajrić.

Nova narodna kuhinja će se nalaziti na Baščaršiji u ulici Safet-bega Bašagića broj 38, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo