Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Uskoro kraj gužvama i zastojima: Tunel Vranduk pred završetkom

Nemojte propustiti

Problem odvijanja saobraćaja na dionici od Zenice do Nemile zbog rekonstrukcije dva tunela i dva mosta u Vranduku te izgradnje novog tunela za evakuaciju u dužini od 850 metara, već mjesecima izazivao je haos na magistralnoj cesti M17.

Međutim, ubrzo bi trebale nestati duge kolone automobila na obje strane tunela, živciranje vozača i putnika te i kašnjenja na odredišta.

– Jučer smo prošli tunelima Vranduk od Zenice prema Doboju i snimili ove kadrove koji bude optimizam da će obnova i rekonstrukcija uskoro biti završena – piše video novinar Srećko Stipović.

Pogledajte snimak iz tunela koji je nastao jučer.

– Kada je riječ o rekonstrukciji tunela Vranduk II i mostova Bosna IV i Bosna V, trenutno se izvode radovi na ugradnji sekundarne obloge i hidroizolacije. Rok za završetak radova je mart 2020. godine s tim da JP Ceste FBiH poduzima sve kako bi se saobraćaj vratio u tunel do kraja oktobra ove godine”, kazali su ranije u JP Ceste Federacije BiH d.o.o.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo