Subota, 12 lipnja, 2021

Uskoro počinje izgradnja autoceste od Zenice prema sjeveru BiH

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Javno preduzeće Autoceste FBiH obaviještava javnost da je okončana predkvalifikacijska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju dionice Donja Gračanica – Kakanj, poddionica Klopče – Drivuša.

Izgradnja navedene poddionice bit će finansirana sredstvima Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, a procjenjena vrijednost radova iznosi oko 38,5 miliona eura.

Najznačajniji objekti na toj poddionici su most Drivuša, dužine oko 650 metara, te vijadukt Perin Han, dužine oko 390 metara.

Kompanije koje su ispunile predkvalifikacijske uvjete su: Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons W.L.L (Kuvajt), OHL ŽS a.s. (Češka Republika), Construcciones Rubau S.A. (Španija), Strabag AG (Austrija), Azvirt L.L.C (Azerbejdžan), Copri Construction Enterprises W.L.L. (Kuvajt), te konzorcij koji čine ŽGP, Euroasfalt i Hering (BiH).

Predkvalifikovanim kompanijama bit će poslani pozivi za dostavu finansijskih ponuda, a planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodjeljeni sredinom 2014.

Potpisivanjem tog ugovora bit će otvoreno i deveto gradilište na Koridoru 5-C.

Novi investicioni ciklus kao i intenzivna izgradnja Koridora 5-C značajno utječu na bruto društveni proizvod u Federaciji BiH, a time i na rast zaposlenosti i ekspanziju građevinskog sektora, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo