Subota, 4 prosinca, 2021

Uskoro redovna avionska linija Mostar – Rim

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Aerodrom Mostar uskoro bi trebao uvesti redovnu liniju Mostar – Rim, no da bi se ta linija konačno uspostavila potrebno je potpisati sporazum s talijanskom stranom, potvrdio je za Fenu rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Mostarskog aerodroma Marko Đuzel.

Prema njegovim riječima, linija je pred finalizacijom i sada se čeka potpisivanje ugovora s talijanskom kompanijom koja obavlja većinski promet na Aerodromu Mostar, odnosno rješavanje problema o visini i načinu subvencije.

“Nažalost, još uvijek tačno ne možemo potvrditi kada će linija biti uspostavljena, ali se nadamo kako će to biti riješeno u nekoliko narednih dana”, izjavio je rukovodilac sektora prometa i sigurnosti Mostarskog aerodroma, navodeći pritom kako Aerodrom i resorna ministarstva daju sve od sve kako bi linija Mostar-Rim bila što prije uspostavljena.

Cijelom projektu podršku je dao i talijanski ambasador u BiH.

Kada su u pitanju turisti koji dolaze u HNK, posebno Talijani, koji u velikom broju dolaze u Međugorje, Đuzel je kazao: “Što se tiče povezivanja s Italijom i vjerskog turizma i nama i putnicima su najisplativiji dogovoreni charter letovi, a mi smo takvim letovima pokrili cijelu Italiju”.

Turisti u Mostar dolaze dogovorenim charter letovima, a ova linija s Rimom više se uspostavlja radi naših ljudi u Mostaru i regiji, zaključio je Đuzel.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo