Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Uskoro suđenje majci koja je udavila trogodišnjaka iz Bihaća: Ubistvo dječaka ide na dušu socijalnih radnika

Nemojte propustiti

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Hrvatske završilo je stručni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Puli, koji je bio zadužen za slučaj Denisa Pašića, dječaka iz Bihaća, koji je u maju prošle godine svirepo ubijen u Puli.

Mališana je zadavila i u more bacila njegova majka Kjara Pašić (Chiara, 32), državljanka Hrvatske, protiv koje je podignuta optužnica za ovaj monstruozni zločin. Uskoro joj počinje suđenje u Županijskom sudu u Puli.

Tamošnje Ministarstvo, potaknuto ubistvom nedužnog dječaka, stavilo je pod lupu pulski Centar za socijalnu skrb. Otkriveni su brojni propusti u radu ove ustanove, odnosno da socijalni radnici nisu poduzeli zakonom omogućene mjere kako bi se dječak zaštitio. Smijenjena je ravnateljica Sandra Milošević i u toku je imenovanje nove.

Među najvećim greškama bila je ta što Centar nije provjerio navode Rite Rojnić, Kjarine majke, koja je navodila da joj je kćerka psihički bolesna.

Suprug u zatvoru

Utvrđeno je i da su mjere za zaštitu dječaka poduzimane nepravovremeno. Iako im je Kjara ispričala kako se nalazi u teškoj situaciju te da je nezaposlena dok joj je suprug u zatvoru, Centar nije provjerio u kakvim je uvjetima živio ubijeni dječak.

Otvoreno je i pitanje što je sa 14-godišnjom Marijanom L., koja se, zajedno s Kjarom, našla na optuženičkoj klupi, jer joj je pomagala u zločinu. Maloljetnica je, inače, bila štićenica Doma za odgoj djece i mladeži Pula.

Dogovorile kako će ga ubiti

Kjara Pašić i Marijana L. su 23. maja prošle godine, zajedno i prema dogovoru, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli ugušile dječaka, a zatim su tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne “Vallelunga” i tamo ga bacile u more. Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv Ademija Burima (29), hrvatskog državljanina, koji je, također, hapšen zbog krivičnog djela neprijavljivanje počinjenog krivičnog djela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo