Petak, 30 srpnja, 2021

Uslijedit će novi egzodus sa Balkana: Njemačka HITNO traži radnike, plaća je izvrsna, a posao kao stvoren za Balkance

Nemojte propustiti

Njemačke tajne službe za inostranstvo imaju više od 30 praznih radnih mjesta, od čega je oko polovina za kompjuterske stručnjake.

Njemačke tajne službe oglase kojima traže IT radnike, naučnike i druge saradnike obajvljuju i u javnom prijevozu, fitnes klubovima i drugim sličnim mjestima u nadi da će tako doći do najjboljih kandidata.

Metro, pozivajući se na Deutsche Welle, tvrdi da nije samo sredstvo javnog prijevoza već i mjesto neobičnih ponuda za posao.

„U tajnosti činiti dobro“, slogan je kojim Savezna ustanova za zaštitu ustavnog poretka (tajna služba) vrbuje saradnike, a slično zvuči i poruka Savezne kriminalističke službe „činiti pravu stvar“.

Policija treba zaposliti 2.150 ljudi

U potrazi za saradnicima u berlinskoj podzemnoj željeznici mogu se vidjeti i oglasi Ministarstva spoljih poslova.

Njemačke tajne službe za inostranstvo imaju više od 30 praznih radnih mjesta, od čega je oko polovina za kompjuterske stručnjake.

Savezna policija bi ove godine trebala zaposliti 2.150 ljudi. Da bi se našlo dovoljno ljudi za popunjavanje svih pozicijia, kriteriji su sniženi.

Dopušteno je više pravopisnih grešaka nego ranije, a kod testiranja tjelesne spremnosti izbačeni su skokovi u dalj i sklekovi, a uvedeno trčanje štafete.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo