Subota, 12 lipnja, 2021

Uspjeh mlade Bosanke: 24-godišnja Anesa Kajtazović postala gradonačelnica u SAD

Nemojte propustiti

Anesa Kajtazović kojoj su samo 24 godine, nedavno je u američkoj državi Iowa, pobijedila gradonačelnika Johna Rooffa predstavnika republikanaca, postavši demokratska gradonačelnica Waterlooa.

Anesa_KajtazovicAnesa je sa sestrama, majkom Hadžirom i ocem Hazimom došla u SAD 1997. godine jer su više od četiri godine bili premještani u različite izbjegličke kampove, u nekoliko oblasti južne Europe.

Dok su roditelji obavljali teške poslove, ponekad i više njih da bi prehranili obitelj, Anesa, iako nije dobro znala engleski, započela je redovito školovanje i dobila diplomu specijaliste za javnu i poslovnu administraciju na University of Northem Iowa. Ujedno je završila je i Waterloo West High School.

Svjetlooka Anesa je pobijedila iskusnog političara Roffa sa 59% glasova. Lokalni listovi su istaknuli kako 64 godišnji gradonačelnik, koji se za trajanja kampanje kompromitirao radi upotrebe državnog novca, potrošenog u skupa lobiranja i česta putovanja, nije mogao suprotstaviti šarmu, znanju, ambicioznosti i poletnosti lijepe Bosanke. Kako u Waterloou boravi značajan broj djevojčinih sunarodnjaka, Anesina pobjeda se slavila nekoliko dana.

(Megavijesti)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo