Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Uspješna firma iz Cazina povećava proizvodnju, njihove vrtne garaže su hit u regionu

Nemojte propustiti

 Brojni su problemi sa kojima se domaće firme suočavaju posljednjih godina. Jedan od glavnih je zadržavanje radnika u firmama, jer se mnogi Bosanci i Hercegovci odlučuju za odlazak iz domovine.

Menadžment firme Limometal, u kojoj radi 30-tak radnika, uspješno se nosi sa svim problemima. Uspjeli su sačuvati radna mjesta, ali i radnike i polako povećavaju proizvodnju.

– Zadovoljni smo rezultatima poslovanja u prvoj polovini 2022. godine i bilježimo blagi porast u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Dobro se pokazala i odluka da subota bude neradna. Ova odluka je bila pun pogodak. Radnici su prezadovoljni i od ponedjeljka do petka daju svoj maksimum, a vikend imaju za sebe i svoju porodicu – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Posljednjih mjeseci raste interes za tipskim garažama u zemljama regiona, kao i za vrtnim garažama Limometala.

– Prednost naših garaža i vrtnih garaža je vrlo jednostavna i brza montaža. One su u potpunosti izrađene od ekološki prihvatljivih proizvoda, dimenzije garaže su 6x3x2m, a vrtne garaže 4x3m. Univerzalna vrt garaža je montažnog/demontažnog tipa, odnosno proizvodimo je po sistemu “uradi sam”, gdje većinu spojnih materijala pripremamo unaprijed, što montažu svede na brzo i jednostavno sastavljanje stranice i krova. Garaža posjeduje instalaciju, odnosno dolazi s utičnicama i svjetlom, a ugrađeni su i prozori radi propuštanja prirodnog svjetla tokom dana. Prva klasa lima s kvalitetnom bojom odlično izgleda na svakom travnjaku ili betonskoj ploči i daje dojam strukture, čistoće i odgovornosti. Trenutno ne možemo proizvesti dovoljno vrtnih garaža kolika je potražnja – kaže Mulalić.

Proizvodi „Limometala“ pored naše zemlje prodaju se i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo