Srijeda, 28 srpnja, 2021

Uspješne kompanije iz Tešnja, Teslića i Žepča predstavljaju se austrijskim privrednicima

Nemojte propustiti

U organizaciji Ambasade Savezne Republike Austrije u Bosni i Hercegovini 27. i 28. maja održavaju se susreti austrijskih privrednika sa privrednicima i predstavnicima općina Tešanj, Teslić i Žepče pod nazivom “Finding Mission – BEAR zona i srednja Bosna”, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U delegaciji austrijskih privrednika nalaze se predstavnici sedam kompanija iz različitih sektora, predstavnici trgovinske komore, te predstavnici ambasade Austrije.

Prvog dana susreta, u Banji Vrućici kod Teslića predviđena je prezentacija BEAR zone, domaćih i austrijskih kompanija, a načelnici tri općine Suad Huskić (Tešanj), Milan Miličević (Teslić), i Mato Zovko (Žepče), prezentirat će potencijale svojih lokalnih zajednica austrijskim biznismenima. Drugog dana susreta planirane su posjete i razgovori u kompanijama Destilacija Teslić, Pobjeda Tešanj, Mann&Hummel BA Tešanj, AS Jelah, Titanic Žepče i Sliško Metali Žepče.

– Radujemo se posjeti predstavnika Austrijske ambasade i austrijskih privrednika. Vjerujem da će austrijski gosti pronaći sagovornike radi uspostave poslovne saradnje na obostranu korist. Postigli smo regionalnu prepoznatljivost, kroz međusobnu saradnju i posvećenost naših općina da kreiraju pozitivan poslovni ambijent. Pozdravljam novi kurs Evropske unije prema Bosni i Hercegovini i očekujem da će stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju donijeti napredak na polju ekonomije, ali i drugih područja – kazao je načelnik Tešnja Suad Huskić.

Riječ je o samostalnoj posjeti austrijskih biznismena u organizaciji Austrijske ambasade, a koji su pokazali interes da naprije posjete općine i uspješne kompanije ove regije sa namjerom upoznavanja sa resursima i mogućnostima za uspostavljanje poslovne saradnje i investiranje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo