Uspješno završen nogometni kamp Miske Academy | | Bh-index

Uspješno završen nogometni kamp Miske Academy

Fudbal    Datum: 06.07.2019.    
Autor: Redakcija

Foto: Miske AcademyU period od 22. do 28. juna, i 29. juna do 4. jula, u Sarajevu je održan kamp Miske Academy, našeg proslavljenog reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Na kampu je sudjelovalo ukupno 140 djece, iz 7 država Evrope i svijeta. Djevojčice i dječaci su trenirali u vrhunskim uslovima i sa najboljim mladim, ali vrlo iskusnim trenerima. Ističemo činjenicu da je na Kampu sa djecom radilo čak 24 trenera.

Svaki polaznik kampa je prošao sve dijagnostičke procedure, a po dobivenima nalazima testiranja i vrlo konkretne preporuke za daljnji razvoj i trenažni proces. Osim što su radili na taktičko-tehničkim elementima nogometne igre, polaznici Kampa su imali priliku da razgovaraju i sa sportskom psihologinjom i sa nutricionistkinjom. Cilj ovih razgovora je bio da se nauči nešto novo o važnim segmentima modernog nogometa, kao što su mentalni trening i ishrana.

Polaznicima kampa, koji su ostvarili najbolje rezultate na pojedinim testovima brzine, agilnosti i eksplozivne snage dodjeljene su i posebne diplome.

Od izuzetnog značaja je naglasiti da su dva polaznika kampa, Amer Boručija i Božidar Malbašić, nakon pokazanih rezultata na testiranjima, ali i na nogometnom terenu, upućena u kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine za njihov uzrast.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.