Utorak, 6 prosinca, 2022

Usporeni snimak riješio sve dileme: Šta je rekao Hadžifejzović za Dodika – umiri ili ubije?

Nemojte propustiti

Senad Hadžifejzović se sinoć oglasio o ovoj temi, te pozvao, kako je rekao, “sve audio-ton-doktor-majstore svijeta da utvrde, daju dijagnozu da RAK glumi da ima rak slušnog organa, uha”.

Vlasnik i urednik Face TV Senad Hadžifejzović podigao je buru u javnosti nakon što je u emisiji upitao gosta, analitičara Dušana Janjića, o Miloradu Dodiku.

Jedni tvrde da je Janjića upitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, ubije”, a drugi, što pokazuje i usporeni snimak, da je pitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, umiri”.

Nakon emisije je reagovao direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Draško Milinović, najavivši rigorozne mjere protiv Face TV i ustvrdivši kako je “jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija”.

“Ovo sad je nešto što će vjerovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mjera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već vidjeli da Face televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim mjerama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da djelujemo”, rekao je Srni Milinović.

Hadžifejzović: Istinom ubijati laži

Senad Hadžifejzović se sinoć oglasio o ovoj temi, te pozvao, kako je rekao, “sve audio-ton-doktor-majstore svijeta da utvrde, daju dijagnozu da RAK glumi da ima rak slušnog organa, uha”.

Dodao je da ni u ratu nije rekao “ubiti”, a ni u miru, te da “istinom treba ubiti laži”.

Puljić: 100 posto uz Hadžifejovića

Na cijelu situaciju reagovao je i poznati bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere, Ivica Puljić.

“Senada Hadžifejzovića poznajem 40 godina. Nismo se nas dvojica slagali oko kompliciranih stvari. Ali, jedno je sigurno – Senad nije glup čovjek i nije nasilnik. Pogledao sam i preslušao 5, 10, 15 puta. Rekao je umiri. Smjeni, smiri, umiri… Ja sam uz njega 100 posto”, napisao je Puljić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo