Subota, 16 listopada, 2021

Usred Jadrana se zapalio turski tanker

Nemojte propustiti

Na turskom tankeru “Nazo S”, 40 nautičkih milja od Ancone i 55 nautičkih milja zapadno od Dugog otoka, izbio je požar, a posada je prekrcana na brod “Anamaria”, izvijestili su sinoć iz Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture RH.

tanker-turskaTurski tanker “Nazo S” plovio je iz Ravene prema Crnom moru u luku Galati, a sinoć oko 18 sati iz još neutvrđenih razloga izbio je požar na nadgrađu broda. Na tankeru za ulja i kemikalije nema tereta, a u požaru je cijeli krmeni dio broda, prenijela je Hina.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci poziv u pomoć primila je oko 18:10 sati od zapovjednika turskog tankera.

Plovilo, dužine 91 metara, nalazi se u talijanskoj zoni odgovornosti, oko 3 nautičke milje od linije razgraničenja područja traganja i spašavanja između Hrvatske i Italije.

Dvanaest članova posade odmah su prekrcani na brod “Anamaria” koji je plovio u blizini, te nema povrijeđenih, ističu iz hrvatskog Ministarstva.

Prema informacijama od MRCC Roma prema tankeru koji je u plamenu, upućena su dva tegljača s protupožarnim topovima i jedan patrolni brod.

O slučaju su obaviještene sve lučke kapetanije Republike Hrvatske i Obalna straža te su pozvani na pripravnost za slučaj potrebe, a u pripravnosti je i remorker “Pluton” Jadranskog pomorskog servisa.

VTS Služba pute radara nadzire kretanje broda u plamenu, a MRCC Rijeka kontinuirano je u kontaktu s MRCC Roma radi ažuriranja podataka. MRCC Rijeka prikuplja podatke o stanju na tankeru, tehničkim detaljima, konstrukciji i količini pogonskog goriva na brodu.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo