Subota, 28 siječnja, 2023

Usred januara: Ogromna crna zmija se pojavila nakon obilnih kiša i poplava

Nemojte propustiti

Prema riječima građana, zmije od proljeća pa do jeseni često viđaju duž gradskog šetališta kako gmižu pored vode, ali ovo je prvi put da je gmizavac viđen krajem januara.

Rijeka Lim proteklih dana nosila je sve pred sobom. Ovom rijekom plovilo je na desetine tona raznog otpada. Međutim, građani Priboja ostali su u zatečeni kada su jučer usred poplavnog talasa, na keju pored Lima nedaleko od centra grada, vidjeli crnu zmiju dugačku gotovo jedan metar kako gmiže, i traži pukotinu među kamenjem da se skloni.

Nabujali Lim po svemu sudeći, istjerao je ovog gmizavca iz svog zimskog skrovišta, javljaju srbijanski mediji.

Prema riječima Pribojaca, zmije od proljeća pa do jeseni često viđaju duž gradskog šetališta kako gmižu pored vode, ali ovo je prvi put da je gmizavac viđen krajem januara.

-Prvi put crnu zmiju dugačku gotovo jedan metar i neuobičajeno debelu viđam pored rijeke u januaru. Ne znam o kojoj vrsti je riječ i da li se radi o otrovnici, ali pretpostavljam da je nabujali Lim istjerao iz zimskog skrovišta – kaže Simo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo