Srijeda, 12 svibnja, 2021

Ustavni sud prihvatio apelaciju Živka Budimira

Nemojte propustiti

Odluku kojom je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine prihvatio dio apelacije uhapšenog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira koji se odnosi na pravo na slobodu, Budimirov advokat Ragib Hadžić komentira na način da je time uvažena argumentacija odbrane da je njenom klijentu pravo na slobodu povrijeđeno.

privodjenje-budimirProizilazi da Sud Bosne i Hercegovine treba da preispita odluku o Budimirovom pritvaranju – kazao je advokat za Agenciju Fena.

Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH, uhapšen je 26. aprila pod sumnjom da je prekršio zakon nekim odlukama o pomilovanju osuđenika i zloupotrijebio ovlasti.

Po hapšenju mu je određen jednomjesečni pritvor, a u Sudu BiH je jučer održano ročište na osnovu prijedloga Tužilaštva da pritvor bude produžen za još dva mjeseca.
Odluka o ovom prijedlogu Tužilaštva još nije donesena i očekuje se sutra.

Advokat Hadžić naglašava da bi Budimir automatski bio na slobodi ako Sud ne bi donio rješenje do nedjelje do 17.15 sati.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo