Subota, 18 rujna, 2021

Utjecajna blogerka željela besplatan smještaj u hotelu, vlasnik “poludio”

Nemojte propustiti

Elle Darby, irska Youtuberka i blogerka, pokušala je da iskoristi svoju internet slavu i osigura sebi besplatan smještaj u hotelu u Dublinu.

Poslala je mail upravi hotela objasnivši ko je i šta želi, ali odgovor bijesnog vlasnika daleko je od onoga što je očekivala – niti je dobila besplatan smještaj, niti će ikada više bilo koji bloger dobiti besplatan smještaj u njegovom hotelu.

Elle je od hotela tražila besplatni petodnevni boravak za sebe i svog momka u vrijeme dana zaljubljenih, a zauzvrat im je ponudila da video-snimke koje objavljuje na svom kanalu snimi u samom hotelu i preporuči ga svojim pratiocima.

“Naišla sam na vaš sjajan hotel i voljela bih da vas pomenem u mojim snimcima i na Instagram profilu, da vam dovedem nove goste i drugima preporučim da rezervišu sobu kod vas u zamjenu za besplatan smeštaj”, napisala je u mailu.

“Influenceri”, odnosno utjecajne ličnosti na internetu, nerijetko dogovaraju slične aranžmane, a sama Elle je naglasila da je takav vid saradnje, već imala s hotelom u Floridi i da im je mnogo pomogla da se posjećenost njihovog hotela poveća.

Vlasnika hotela, ipak, ova ponuda je iziritirala pa je sadržaj njenog maila, ali ne i ime, objavio na Facebooku uz nimalo prijatan odgovor.

Njegov odgovor privukao je mnogo pažnje na društvenim mrežama i vrlo brzo otkriveno je o kojoj je blogerki riječ. Zapravo, ona sama je snimila video u kojem je cijelu situaciju objasnila do detalja. Iako nije uspjela da dobije besplatan smještaj, uspjela je da napravi sebi odličnu reklamu, jer je priča o neuspješnoj poslovnoj saradnji prenijeta u cijelom svijetu.

Nakon još jedne slične ponude blogera, vlasnik se toliko naljutio da je svim blogerima zabranio boravak u hotelu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo