Utorak, 18 svibnja, 2021

Utvrđen identitet muškarca zaklanog sabljom u Londonu

Nemojte propustiti

Muškarac koji je juče ubijen mačetom na ulici u jugoistočnom dijelu Londona bio je pripadnik oružanih snaga, potvrdio je danas izvor iz britanske Vlade.

policija-londonDvojica muškaraca koji su izvršili napad proveli su noć u pritvoru u bolnici, dok traje antiteroristička istraga o događaju u Vulviču.

Čovjek, koga je sa krvavim rukama snimio jedan prolaznik, rekao je da je izvršio napad zato što britanski vojnici ubijaju muslimane svakodnevno.

Britanski premijer Dejvid Kameron predsjedavaće tokom dana vanrednim sastankom komisije za bezbjednost, poslije jučerašnjeg hitnog povratka iz Francuske.

Mjere bezbjednosti pojačane su u kasarnama širom Londona.

Dvojica napadača ranjena su u policijskoj intervenciji poslije ubistva. Jedan je u teškom stanju, a drugi je zadobio povrede koje mu ne ugrožavaju život.

Očevici kažu da su njih dvojica izvršili ubistvo hladnim oružjem dok su uzvikivali islamističke slogane. Oni nisu pokušali da pobjegnu i ohrabrivali su prolaznike da snimaju mjesto ubistva, a jedan od njih davao je političke izjave.

“Izvinjavam se što su žene morale da vide ovo danas, ali u našoj zemlji naše žene to takođe moraju da gledaju. Vi nikada nećete biti bezbjedni. Srušite svoju vlast, njih nije briga za vas”, rekao je ovaj čovjek.

Drugi je snimljen u razgovoru sa jednom ženom na mjestu događaja. Ona je rekla “Dejli telegrafu” da je zatražila od okrvavljenog napadača da joj preda svoje oružje “prije nego što napadne još nekog”.

Britanski muslimanski savjet osudio je ubistvo kao “varvarsko djelo koje nije zasnovano na islamu”.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo